Natalia Oreiro

1977-ben született Uruguay-ban.
Édesanyja fodrász, édesapja pedig egy matrackészítő üzemben dolgozik, egy húga van, Adriana, aki négy évvel fiatalabb nála. 12 éves korában kezdett el reklámfilmekben szerepelni. Tudatosan készült a színésznői pályára, ezért 16 évesen Argentínába költözött, melyet ma is fogadott hazájának tekint.
Karrierje a tévében kezdődött a brazil táncos-énekes Xuxa oldalán, egy évvel később már a Gazdagok és szépek című sorozatban szerepelt.
Miután az Év sztárjának jelölték Argentínában, New York-ba utazott, ahol vele forgatták az Egy argentín New York-ban című filmet, amelyben latin sztárénekesnőt alakít.

Ezután szinte minden lemezkiadó megkörnyékezte, végül a BMG-hez szerződött. Bemutatkozó albuma 1999-ben jelent meg Natalia Oreiro címmel, amelyet Miami-ban vettek fel. A korong igen széles zenei skálát ölel fel: vannak rajta latinos balladák, flamenco és salsa ritmusok.

Az igazi ismertséget a Vad angyal sorozat hozta meg számára, melynek 250 epizódját 25-30 országban tűztek műsorra világszerte. Ez a törékeny lány hurrikánként söpört át Európán is. Milliók bálványa, külföldi látogatásai során többször csak a biztonsági emberek tudják kimenteni a rajongók gyűrűjéből.

A forgatások mellett – szerencsénkre - nem hanyagolta az éneklést sem, melynek eredményeképpen idén októberben megjelent új lemeze Tu Veneno címmel. A lemezmegjelenéssel egyidőben megcsodálhattuk Natalia új imidzsét is.
Még vadabb és elragadóbb, mint valaha! Mind a Natalia Oreiro c. album, mind a Tu Veneno nagyon nagy sikert aratott Magyarországon is. Előbbi platinalemez, utóbbi, ameyl 2000. októberében jelent meg már meghaladta az aranylemez státuszt! A platina- és aranylemezt a BMG mostani – budapesti – látogatásakor adja át a művésznőnek.

Kevés szabadidejében alszik, a barátaival jár szórakozni, vagyis éppúgy él, mint bármelyik más 23 éves lány.

Hazánkban leginkább a Vad Angyal című sorozatban ismerhettük meg. Több ízben is járt már nálunk, legutóbbi, április 4-i koncertjére 48 óra alatt keltek el a jegyek, így több ezer rajongó maradt le egy fergeteges latin estről.

Tu Veneno albumával a Latin Gramy díjra jelöltek között van.

Diszkográfia:

Natalia Oreiro 

Tuveneno

Natalia Oreiro 2001

Ascións     ?

 

Turmalia

 


Oldalmenü
Naptár